30 jaar geleden zag ‘het internet’ het eerste levenslicht. Of zo wordt het toch vaak omschreven op heel wat websites.
Het ‘internet’, een netwerk van computernetwerken bestand al langer. De revolutionaire uitvinding waar we op doelen is het www. Het wereld wijde web van losstaande informatiebronnen dan door hyperlinks aan elkaar kan gekoppeld worden. Het is dit koppelen van informatie, dat zo revolutionair is dat we er tot op de dag van vandaag nog mee leren omgaan.

Op zijn computer in CERN ontwikkelde Tim Berners-Lee in alle stilte aan een informatieplatform dat de wereld voor altijd zou veranderen. Vaak vergeet men te vermelden dat het WWW-project geen solo gebeuren is. Tim Berners-Lee werkte voor dit project nauw samen met de Belg Robert Cailliau.

Meer info op de eerste website van het internet:
info.cern.ch